Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Tiistain tavallinen

27.08.2013, harrastelijakokkaaja

Tiistaina perheen miesten kalenteri on aika täynnä, Impulla harkat Keravalla, Mikko ensin taitojäillä ja tunnin tauon jälkeen on omat harjoitukset. Minulla oli pikkupoikien harkat Kellokosken hallissa 17.00–18.00 ja isompien poikien harkat Järvenpäässä 21.00–22.00, joten harkkojen väliin kävin tekaisemassa pojille iltaruoan.

Tiistain tavallinen jauhelihakastike on varmasti ruoka jota jokainen on tehnyt ja osaa tehdä. Lisäksi se on myös yhtä vaikea koska jokaisella on siihen oma paras resepti, minullakin on 3-4 erilaista versiota Tiistain tavallisesta.

Tiistain tavallinen:

Pilko iso sipuli ja laita ne kasariin oliiviöljyn ja Chef Season makurasvan kanssa, kuullota sipulien kanssa iso ja makea suippopaprika. Lisää 700g sikanautajauhelijaa, ruskista ja mausta mm. suolalla, valkosipuli-mustapippuri rouheella, tuoreella basilikalla ja chililastuilla.
Paista niin kauan kun kasarista on kaikki nesteet haihtunut, tämän jälkeen lisää n. desi maitoa, pienennä lämpöä liedeltä ja hauduta niin kauan kuin maito on haihtunut.
Lisää 500g tomaattimurskaa ja kirsikkatomaattien lohkoja n.15kpl, hauduta taas niin kauan kun kaikki nesteet on hävinnyt.
Lisää pinnalle tuoreita basilikan-lehtiä.
Mitä enemmän on aikaa haudutella, sitä pehmeämmäksi maku muodostuu, mutta näin kiireisenä iltana haudutusta piti nopeuttaa.

Tarjoile pastan tai riisin kanssa sekä lasillinen kylmää maitoa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *