Lainaa.com

Yleinen

Turskaa, katkarapuja ja parsaa

10.06.2014, harrastelijakokkaaja

Helpot kesäpäivän ruoat jatkuvat, välillä on hyvä syödä kalaa ja tuoretta parsaa, nam.

Prisman kalatiskiltä löytyi tarjouksessa turskafilettä joten ajattelin kehitellä jotain helppoa ja hyvää, taas 🙂
Turskat maustoin ensin merisuolalla, sitruunan mehulla ja limepippuri sekoituksella ja annoin maustua vajaat puolituntia. Tämän jälkeen lisäsin vuokaan fileiden päälle pussillisen isoja kuorittujen katkarapujen häntiä ja puoli purkkia Valion savujuuston makuista kermaa. Fileet uuniin reiluksi puoleksi tunniksi, jossa lämpöä 200c. Uunissa olo aikaa kannattaa seurata, jotta fileistä ei tule liian kypsiä, ohuet pienet fileet ei tarvitse edes tuota puolta tuntia.
Lisukkeeksi valmistin paistettua ja grillattua tuoretta parsaa. Parsoista poistin juuresta ensin kovat puumaiset pätkät, sen jälkeen maustoin parsoja oliiviöljyssä, suolassa ja rouhitussa mustapippurissa n. puolituntia (eli kalojen kypsymisen ajan). Pannu kuumaksi ja parsat pannulle minuutiksi, jonka jälkeen otin fileet pois uunista ja nostin uunin tehot 250c asteeseen ja laitoin grillivastukset vielä päälle. Tämän jälkeen parsat uunin ritilälle lähes ylähyllylle kuudeksi minuutiksi. Laiton leivinpaperin uunin alaosaan jotta parsasta putoavat öljyt ja nesteet ei tipu uunin pohjalle.
Tämän jälkeen parsat lautaselle, fileet parsan päälle ja koristeluun tuoretta timjamia ja sitruunan viipale, ja eikun syömään.


Yksi vastaus

  1. Ulla Harpila sanoo:

    Herkkujeni yhdistelmä. Turskaa, katkarapuja ja parsaa. Ei turskan aina tarvitse maistua lipeäkalalta (vaikka sekin on hyvää). Katkarapuja pidetään Ruotsinlaivojen takia moukkamaisina. Mutta nekin ovat hyviä. Parsaa syön nykyään jos en päivittäin niin ainakin viikottain. Olen saanut lapsilta parsan kuorimaveitsen. En kuitenkaan kuori vihreää parsaa. Olen oppinut surutta katkaisemaan kovan osan pois. Lähtee hyvin taittamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *