Lainaa.com

Yleinen

Punajuuripyttipannu

03.06.2014, harrastelijakokkaaja

Lomalla on vaihteeksi aikaa kirjoitella viime aikojen kokkailuja, ensimmäisenä tarjoan pyttipannusta uuden version, eli punajuuripyttipannun.

Tavoitteena oli käyttää kotimaisia punajuuria, mutta ne oli jo tältä keväältä loppunut, joten ostin paketin esikeitettyjä espanjalaisia punajuuria. Ne oli tietysti helpompi ja nopeampi tapa päästä eteenpäin.
Ensin lohkoin punajuuret reilun kokoisiksi haarukkapaloiksi. Seuraavaksi pilkoin kevätsipulia ja Votkinsin hirvichorizzoa pari paketillista valmiiksi.
Kaiken pilkkomisen jälkeen paistinpannu kuumaksi ja sipulit sekä makkarat pannulle reilussa oliiviöljyssä. Paistoin niin kauan, että makkarat oli lähes kypsiä ja lisäsin pannulle punajuuret ja jatkoin paistamista kunnes punajuuretkin alkoivat saada väriä. Tässä vaiheessa lisäsin tuoretta rosmariinia ja timjamia sekaan, sekä puoli pakettia vuohenmaitojuustoa. Samalla vähensin liedelä hiukan lämpöä ja jatkoin lämmittämistä kunnes juusto oli sulanut kokonaan sekaan.
Tämän jälkeen ei tarvinnut kuin lisätä pyttipannun kuningas eli kananmuna, jota paistoin sen verran, että valkuainen jähmettyi mutta ei keltuainen.
Tämän jälkeen annos lautaselle, niin, että keltuainen säilyy ehjänä, eikä hajoa kuten minun kuvassani. Lopuksi mustapippuria myllystä päälle ja koristeeksi timjamin oksa.

Ainekset (kaksi reilua annosta):
3 kpl esikeitettyä punajuurta
2 pakettia Votkinsin hirvichorizzoa
kevätsipulia
vuohenmaitojuustoa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
kananmunia (ruokailijoiden määrän mukaan)
mustapippuria


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *