Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Syksyinen lihapata

25.09.2013, harrastelijakokkaaja

Sunnuntain jäähallittoman päivän kunniaksi, oli keittiössä aikaa tehdä välillä hitaampaa ruokaa.

Ruskistin öljyssä pannulla reilun kokoiset porsaan- ja lampaanihan kuutiot, kun lihat oli ruskistunut, lisäsin sekaan reilut kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja, paistoin vielä niin kauan kunnes kaikki jauhot oli paistunut.
Samaan aikaan keitin litran vettä joista puolet laitoin valmiiksi pataan lihaliemikuution kanssa, ja loppu vedet kiehautin lopuksi pannulla kun lihat ja jauhot oli laitettu pataan, myös kiehautetut vedet lisäsin pataan lihojen seuraksi.
Pataan lisäsin lihojen seuraksi, porkkanaa, naurista, lanttua, valkosipulia ja punasipulia reilun kokoisina paloina, sekä tietysti rasiallisen tuoreita kokonaisia herkkusieniä. Sekä tietysti desi kermaa
Mausteeksi pieni purkki tomaattipyreetä, valkopippuria, mustapippuria rouheena, merisuolaa ja worcestershirenkastiketta.
Pata uuniin 175astetta reiluksi pariksi tunniksi.

Lisukkeeksi tein bataattimuusia.
Keitin pari isoa bataattia kasvisliemikuution kanssa pehmeäksi. Jätin osan keitinvedestä kattilaan ja surautin bataatit tasaiseksi muusiksi, lorautin sekaan kermaa, sekä suolaa ja valkopippuria maun mukaan.

Lihapata ja bataattimuussi

Ainesosat,
Lihapata:
1000g Lampaan paistipaloja
500g Porsaan paistipaloja
Lihaliemikuutio
Vehnäjauhoja
Lanttua
Porkkanaa
Naurista
Valkosipulia
Punasipuli
1prk Tomaattipyrettä
Pieni rasia herkkusieniä
Kermaa
Mausteet
Koristeeksi tuoretta lehtipersiljaa

Bataattimuussi:
Bataattia
Kasvisliemikuutio
Kermaa
Mausteet

Valmista syötäväksi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *