Lainaa.com

Yleinen

Keltainen seikeitto

09.10.2013, harrastelijakokkaaja

Kalakeitto on päivän sana täällä järvenpäässä ja varsinkin seikeitto, joten päätin tehdä keltaisen seikeiton, paikallislehteä kunnioittaen vaimoani varten.

Valmista kaksi litraa kalalientä. Samalla viipaloi ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, tuore chili ja vähän paksumpina viipaleina tuoreita herkkusieniä. Laita sekaan kolme valkosipulinkynttä rikottuna, ei murskattuna eikä viipaleina, sekä kymmenkunta maustepippuria.
Keitä kasviksia kalaliemessä n. 10min, lisää herkkusienet, kiehauta keitto sienien kera.
Lisää keittoon purkillinen kookosmaitoa, kiehauta.
Lisää keittoon pari laatikollista (á 300g) pakastesei kuutioita, anna hautua 5min, kunnes kuutiot ovat kypsiä.
Juuri ennen tarjoilua lisää pussillinen katkarapuja.
Laita keiton päälle silputtua lehtipersiljaa.
Lisämausteena käytin The spice tree:n Fish krydda singö:a ja tietysti sitruunasuolaa.
Jotta keitosta tuli keltainen käytin espanjalaista Colorantea, makuahan se ei tuo, mutta keltaista väriä se tuo jotta pysymme aiheessa 🙂

Keltainen kalakeitto


Yksi vastaus

  1. Ulla Harpila sanoo:

    Näyttää hyvällä. Seistä saa niin monella tapaa. Ihan tuoreena tiskistä, sitten laatikon ja irtonaisen näköisenä pakasteena. Ihanaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *