Lainaa.com

Yleinen

Haukipullat, punajuuririsotto ja suppilovahverokastike.

20.11.2013, harrastelijakokkaaja

Pienen luovan tauon jälkeen jaksoi taas kehitellä jotain pientä. Varsinkin kun ystäväni Ari Ahtiainen toi pyytämättä ja tilaamatta yllättäen poikansa kalastaman hauen fileinä suoraan kotiovelle, hauki oli kuulema kotoisin Porvoon aukealta. Uuden kuluttaja-asiamiehen päätöksen mukaisesti äskeinen ei olut piilomainontaa.

Haukipullat:
Liotin ensin tunnin verran korppujauhoja kermassa johon lisäsin mukaan pari kananmunaa, tuoretta minttua, tuoretta korianteria, tuoretta tilliä ja yhden chilipaprikan ja ajoin massan sileäksi mössöksi. Korppujauhojen turvottua lisäsin sekaan haukifileet jotka tehosekoittimella sekoitin sileäksi massaksi korppujauho mössön kanssa, samalla lisäsin suolaa ja pippuria, sekä yhden limen mehut.
Tein käsin reilun kokoisia pullia joita paistoin pannulla voin kanssa sen verran, että pinta ruskistui. Tämän jälkeen paistoin pullia uunissa 25 min 175 asteessa.

Punajuuririsotto:
Kuorin punajuuret ja viipaloin ne sentin paksuisiksi viipaleiksi, jotka voitelin oliiviöljyllä ja päälle laitoin hiukan suolaa ja pippuria, jonka jälkeen paistoin viipaleita uunissa puolituntia 180 asteessa.
Samaan aikaa kuullotin reilussa oliiviöljyssä pari silputtua punasipulia ja yhden silputun valkosipulin kynnen, kuullotuksen jälkeen lisäin risottoriisin ja jatkoin kuullotusta kunnes riisit oli kirkkaita. Tämän jälkeen lisäsin pikkuhiljaa kanalientä riisien sekaan, aina odottaen, että edellinen neste oli imeytynyt, käytin nesteenä myös yhden desin verran kuivaa omenasiideriä ja yhden sitruunan mehut.
Risottohan saa jäädä todella löysäksi, joten aivan lopussa lisäsin vielä kermaa jotta risotto olisi melkein puuromainen massa, samaan aikaan lisäsin punajuuri kuutiot ja parmesan-juuston. Lisää päälle vielä lehtipersiljaa.

Suppilovahverokastike
Anopin marraskuussa keräämiä suppilovahveroita, punasipuli pilkottuna, voita – paista kunnes nesteet häviää lisää kermaa, suolaa ja pippuria.

Ainekset:
Haukipullat:
Haukifileetä
korppujauhoja
Kananmunaa
Korianteria
Minttua
Tilliä
Chili
Limemehua
Suola
Pippuri

Punajuuririsotto:
Risottoriisi
Pari punajuurta
Sipulia
Valkosipulia
Siideriä
Sitruunanmehua
Parmesan juustoa
Suolaa
Pippuria
Kermaa

Suppilovahverokastike:
Suppilovahveroita
Kermaa
Sipulia
Suolaa
Kermaa
Voita paistamiseen


2 vastausta

  1. Ulla Harpila sanoo:

    Punajuuri loistava idea. Pikkasen stailasin. laiskempi versio. Keitin ne. Jopa mieheni tykkäsi. Punajuuri, lanttu, kyssäkaali ja kaikki kaalit. Parsakaalit ovat joskus surkeita, mutta ruusukaalit hyviä.

  2. Ari sanoo:

    Hyvä että maistui ja kelpasi. Sanoin aluksi, että peesaan ja teen samanlaista haukipullasysteemiä.. näyttää ohje haastavalta mun kokkaustaidoille. Tarkoitus on kuitenkin yrittää. Kiitti haukipullaohjeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *