Lainaa.com

Yleinen

Aurinkokuivatuillatomaateilla täytetty kalkkunafilee

02.03.2014, harrastelijakokkaaja

Pitkästä aikaan kokkaaja jaksaa myös kirjoittaa, vaikka ruokaa on tehty ja jotain uuttakin on kehitelty, niin ei ole vaa jaksanut kirjoittaa.

Asiaan, käytin ison reilun kilon painoisen maustamattoman kalkkunanrintafileen.
Ensin marinoin fileen, laitoin kulhoon vahvaa sinappia pari ruokalusikallista, punaista chilitahnaa reilun ruokalusikallisen, puolidesiä oliiviöljyä, kunnon loraus soijakastiketta, pari valkosipulinkynttä murskattuna, hunajaa, kuivattua rosmariinia ja pari teelusikallista jauhettua inkivääriä.
Tämän jälkeen pyörittelin filettä vajaan kymmenen minuuttia marinadissa. Marinoinnin jälkeen paistoin fileen kuumalla pannulla voissa, niin että filee sai kunnon tumman värin joka puolelta, tämän jälkeen lisäsin pannulle pari desiä valkoviiniä ja annon viinin kiehua fileen kanssa viitisen minuuttia, välillä filettä käännellen.
Paistamisen jälkeen tein fileeseen syvän viillon ja täytin fileen aurinkokuivatuilla tomaateilla, sido filee kiinni tai laita filee kiinni paistomittarilla, kuten minä, kun ei ollut narua.
Tämän jälkeen filee ja liemi uunivuokaan ja pari desiä kasvislientä mukaan, uuni 120C ja paista niin kauan kunnes fileen sisälämpötila on 75C, ota ulos kääri folioon ja anna levätä noin kymmenen minuuttia ennen leikkaamista.

Lisukkeena tarjoilin kokojyvä riisiä jonka keitin kuullotetun punasipulin ja lihaliemikuution kanssa ja lopuksi lisäsin riisin joukkoon lorauksen kermaa ja tuoretta pinaattia.


Yksi vastaus

  1. Pertti Viramo sanoo:

    sopii hyvin pääsiäisruoaksi ainaisen määkijän tilalle ja kevyempää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *