Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Torstain toivottu Tattirisotto

29.08.2013, harrastelijakokkaaja

Keskiviikko hurahti vanhoja ruokia lämmitellessä, torstaiksi olin luvannut tehdä Tattirisottoa, huom. itse poimituista tateista, jotka on poimittu n. 30-60m omalta kotiovelta, mukaan mahtui pari Lammaskäävän poikasta.

Pilko iso sipuli pieniksi kuutioiksi ja viipaloi sienet mukaan. Kasari liedelle, laita pohjille oliiviöljyä, oivariiniä ja Järvenpäässä Pentisolin tehtaalla valmistettua Chef Season maalaisvoinmakuista makurasvaa.
Kun rasvat on sulanut kasarin pohjalle lisää sipulit ja sienet, kuullota kunnes sienistä on nesteet hävinnyt. Kaada mukaan 500g (yksi paketti) Uncel Bens risottoriisiä. Kuullota riisejä niin kauan kunnes ne ovat rasvasta kirkkaita jonka jälkeen lisää kasvislientä n. desi kerralla kasariin, anna kasvisliemen haihtua lähes loppuun ennen kuin lisäät lientä. Kun kasvisliemi on loppunut, niin lisää kasariin n. 3desiä kuivaa omenasiideriä, tai enemmän tai vähemmän, riippuen paljonko olet itse juonut puolenlitran tölkistä ja anna kiehua. Tässä vaiheessa on hyvä maustaa valkopippurilla ja suolalla, itse käytin tällä kertaa Escames de Sal al Lemon suolaa (oli muuten hyvää).
Anna taas risoton kiehua puolella teholla, kunne siiderit on lähes kaikki haihtunut. Tässä vaiheessa lisäsin desin kermaa ja parmesan juustoa ja testasin maun ja lisäsin hieman mustapippuria myllystä.
Anna hetki hautua, nostele lautaselle ja koristele lehtipersiljalla.
Muista jättää riisi al denteksi, eli älä tee siitä lötköä vaan jätä riisi pureskeltavaksi.
Valmistusaika oli n. 25min, eli sopii myös kiireiseen arkeen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *