Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Uunikanaa ja sitruunabasilikarisottoa

23.10.2013, harrastelijakokkaaja

Syyslomat on vietetty, ja pikkuhiljaa alaa pääsemään arjen rytmiin kiinni. Lomalla ei tullut ihmeellisiä kokkailtua, paitsi otsikon mukainen ruoka koko perheelle.

Uunikanana käytin marinoituja broilerinfileitä (joo naturel olisi parempi, mutta kun sain halvalla :), jotka laitoin uunivuoalle. Fileiden päälle kaadoin puolikiloa tomaattimurskaa, ison purkillisen herkkusieniä ja pienen purkillisen hillosipuleita. Koko komeus uuniin 175c kunnes fileet on kypsiä.

Sitruunabasilikarisoton valmistuksen aloitin kuullottamalla yhden ison sipulin ja kolme valkosipulin kynttä reilussa oliiviöljyssä, sipulien pehmennyttyä laitoin sekaan 500g risottoriisiä ja kuullotin niin kauan kunnes riisit oli kiiltäviä, jonka jälkeen lisäsin joukkoon yhden pieneksi paloitellun sitruunan.
Tämän jälkeen lisäsin n. 1,5dl kuivaa omenasiideriä ja kun siideri oli imeytynyt aloin lisäämään pikkuhiljaa kasvislientä riisin sekaan, lientä meni hiukan alle litran verran.
Tässä vaiheessa lisäsin joukkoon puolidesiä hienoksi silputtua tuoretta basilikaa ja vajaan desin kermaa. Lopuksi ennen tarjoilua sekoitin joukkoon vielä n. 100g parmesan-juustoa.
Ja ei kun syömään, muista jättää risotto puuromaiseksi.

Ainekset:
Uunikana:
Broilerinrintafileitä
500g tomaattimurskaa
1 iso purkki herkkusieniä
1 pieni purkki hillosipuleita

Risotto:
500g Risottoriisiä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1/2 desiä hienonnettua tuoretta basilikaa
parmesanjuustoa
suolaa
pippuria

Sitruunabasilikarisotto ja uunikanaa, makean chilikastikkeen kera


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *