Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Siskonmakkarastroganof

18.04.2014, harrastelijakokkaaja

Ajattelin hiukan tuunata, tuttava perheen perinneruokaa, ja kehittelin hiukan omanlaisen reseptin siskonmakkarastroganofista.
Ensin pilkoin kokonaisen puron pannulle ja samaan kyytiin pilkoin mukaan paketillisen pekonia. Ennen kuin aloin paistamaan purjoa ja pekonia oli vuorossa tämän ruoanteon pitkästyttävin osio, eli tuore siskonmakkaroiden ulostaminen sopiviksi kahden sentin pätkiksi ulos keinokuoresta. Tiputtelin pätkät suoraan öljytylle pannulle ja paistoin makkaranpätkät kiinteiksi. Samaan aikaan paistoin toisella pannulla jo purjot ja pekonit ja kun makkaranpätkät oli kiinteitä kaadoin ne purjopekonin kanssa samalle pannulle. Jatkoin paistamista kunnes nesteet hävisi lähes kokonaan pannulta, tämän jälkeen alensin lieden lämpötilaa ja lisäsin purkillisen mustapippurikermaa, kapriksia, suolakurkku pieninä kuutioina ja hämmensin kaikki sekaisin. Kun kerma kuumeni kiehuvaksi lisäsin reilulla kädellä makeaa chilikastiketta ja currya.
Lisukkeena tarjoilin tuore Fetuccini-pastaa.

Ainekset:
800 g Korpelan tuoretta siskonmakkaraa
1 purjo
1pkt pekonia
2,5dl Crea mustapippurikrmaa
1 suolakurkku
kapriksia
0,5dl makeaa chilikastiketta
currya
mustapippuri,valkosipuli sekoitusta myllystä.
500g tuoretta Fetuccini pastaa

Siskonmakkarastroganof


Yksi vastaus

  1. Ulla Harpila sanoo:

    Pakko kokeilla. Olen ensimmäisen kerran syönyt siskonmakkaraa yli 60-vuotiaana. Tiukka kasvissyöjä yli kymmenen vuotta 90-luvulla. En enää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *